![Lublanka logo](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2017/12/Lublanka-logo-300x254.png)
LUBLANKA,
z miłości do mleka
Nowa jakość na Polskim rynku w produktach nabiałowych.
Głównym założeniem marki Lublanka jest promocja Lubelskich smaków, opartych na wiedzy i tradycji Spółdzielni Mleczarskiej Bychawa.
Lublanka pod parasolem marki OSM Bychawa wprowadzi asortyment nabiałowy w Polskich sieciach, promując zdrowy styl życia i tak zwany „slow life” – w odniesieniu do rodziny i wspólnie spędzonego czasu przy śniadaniu.
Celem nadrzędnym marki Lublanka jest budowanie nowej jakości, przy wykorzystaniu tradycji i regionalnego smaku.
- LUBLANKA to Polska tradycja, wiedza i jakość oferowanych produktów.
- LUBLANKA to marka która niesie ze sobą przekaz i misję Lubelszczyzny „żyj ze smakiem”.
- LUBLANKA oferuje produkty naturalne, ekologiczne, w myśl zdrowego stylu życia.
- LUBLANKA zakłada ekspansję produktów nabiałowych na rynku Polskim jak i również zagranicznym.
- LUBLANKA to marka, która rozumie rynek, słucha potrzeb i tworzy produkty z sercem.
- LUBLANKA to styl życia.
LUBLANKA jako marka regionalna i Polska wspiera lokalne przedsięwzięcia, kulturę, sztukę a także i biznes.
Osełka Bychawska
Lublanka Osełka Bychawska jest produkowana tradycyjne bez konserwantów i dodatków. Formowana i pakowana jest ręcznie przez co zachowuje swój wyrazisty smak i aromat. Stworzona specjalnie dla wymagających klientów, doceniających naturalność, tradycję i najwyższą jakość produktu.
![oselka-bychawska](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2017/12/oselka-bychawska.jpg)
![twaróg z dodatkiem ziół](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2017/11/twaróg-z-dodatkiem-ziół.jpg)
LUBLANKA TWARÓG TŁUSTY KLINEK TRADYCYJNY ZIOŁOWY
Najwyższa jakość naturalnych, pełnotłustych serów w połączeniu z aromatem ziołowego ogrodu powoduje niepowtarzalny smak Ser ziołowy z Bychawy to naturalne źródło wapnia i białka.
LUBLANKA TWARÓG PÓŁTŁUSTY KLINEK TRADYCYJNY
Naturalny bez substancji konserwujących nie przetwarzany mechanicznie. Sprawia to, że ser ma niepowtarzalny, bogaty smak. To prawdziwa Lubelska natura.
![twaróg klinek](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2017/11/twaróg-klinek.jpg)
![twaróg klinekt tlusty](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2017/11/twaróg-klinekt-tlusty.jpg)
LUBLANKA TWARÓG PÓŁTŁUSTY KLINEK TRADYCYJNY
Klinek Tradycyjny Tłusty, naturalny bez substancji konserwujących, ser pełnotłusty. Jego produkcja odbywa się na bazie wyselekcjonowanego mleka o odpowiednich parametrach. Ser formowany ręcznie.
KEFIR
Mleko 2% poddane procesowi ukwaszania bakteriami kefirowymi. Smak lekko kwaśny, aromatyczny, orzeźwiający.
![kefir](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2018/07/kefir.jpg)
![Maślanka](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2018/07/maślanka.jpg)
MAŚLANKA NATURALNA
Naturalny produkt o niskiej zawartości tłuszczu, uzyskiwany w procesie produkcji masła. Źródło łatwo przyswajalnych białek i wapnia.
JOGURT TYPU GRECKIEGO
Jogurt o konsystencji gęstej,posiada doskonały lekko kwaskowy orzeźwiający smak.Nadaje się do bezpośredniego spożycia i jako dodatek do sałatek, sosów i ciast.
![jogurt grecki](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2018/07/jogurt-grecki.jpg)
![smietana jogurtowa](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2018/07/smietana-jogurtowa.jpg)
ŚMIETANA JOGURTOWA
Produkt uzyskiwany ze śmietanki poddanej pasteryzacji i ukwaszeniu. naturalny, bez składników dodatkowych. Gęsta o wyśmienitym smaku i aromacie wiejskiej śmietany.
TWARÓG PÓŁTŁUSTY I TŁUSTY KRAJANKA
Produkt uzyskiwany z mleka pasteryzowanego, ukwaszonego kulturami bakterii mlekowych. W zależności od % tłuszczu oferujemy tłusty, półtłusty oraz chudy. Bogate źródło wapnia, białka i aminokwasów.
![Twaróg z Bychawy tłusty i półtłusty1](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2017/12/Twaróg-z-Bychawy-tłusty-i-półtłusty1-400x225.jpg)
![twarog-kostka-stolowa-2](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2018/07/twarog-kostka-stolowa-2.jpg)
TWARÓG PÓŁTŁUSTY 250 g
Produkt uzyskiwany z mleka pasteryzowanego, ukwaszonego kulturami bakterii mlekowych. Doskonały do kanapek, deserów i ciast.
MASŁO 200 g
Najszlachetniejszy produkt spośród wszystkich tłuszczów jadalnych, uzyskiwany z lekko ukwaszonej śmietanki z dodatkiem zakwasu, który nadaje smak i aromat. Najbogatsze źródło łatwo przyswajalnych tłuszczów, witamin A, D, E, K, soli mineralnych i lecytyny.
![masło kostka 1](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2018/07/masło-kostka-1.jpg)
Osełka Bychawska
Lublanka Osełka Bychawska jest produkowana tradycyjne bez konserwantów i dodatków. Formowana i pakowana jest ręcznie przez co zachowuje swój wyrazisty smak i aromat. Stworzona specjalnie dla wymagających klientów, doceniających naturalność, tradycję i najwyższą jakość produktu.
![oselka-bychawska](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2017/12/oselka-bychawska.jpg)
LUBLANKA TWARÓG TŁUSTY KLINEK TRADYCYJNY ZIOŁOWY
Najwyższa jakość naturalnych, pełnotłustych serów w połączeniu z aromatem ziołowego ogrodu powoduje niepowtarzalny smak Ser ziołowy z Bychawy to naturalne źródło wapnia i białka.
![twaróg z dodatkiem ziół](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2017/11/twaróg-z-dodatkiem-ziół.jpg)
LUBLANKA TWARÓG PÓŁTŁUSTY KLINEK TRADYCYJNY
Naturalny bez substancji konserwujących nie przetwarzany mechanicznie. Sprawia to, że ser ma niepowtarzalny, bogaty smak. To prawdziwa Lubelska natura.
![twaróg klinek](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2017/11/twaróg-klinek.jpg)
LUBLANKA TWARÓG PÓŁTŁUSTY KLINEK TRADYCYJNY
Klinek Tradycyjny Tłusty, naturalny bez substancji konserwujących, ser pełnotłusty. Jego produkcja odbywa się na bazie wyselekcjonowanego mleka o odpowiednich parametrach. Ser formowany ręcznie.
![twaróg klinekt tlusty](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2017/11/twaróg-klinekt-tlusty.jpg)
KEFIR
Mleko 2% poddane procesowi ukwaszania bakteriami kefirowymi. Smak lekko kwaśny, aromatyczny, orzeźwiający.
![kefir](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2018/07/kefir.jpg)
MAŚLANKA NATURALNA
Naturalny produkt o niskiej zawartości tłuszczu, uzyskiwany w procesie produkcji masła. Źródło łatwo przyswajalnych białek i wapnia.
![Maślanka](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2018/07/maślanka.jpg)
JOGURT TYPU GRECKIEGO
![jogurt grecki](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2018/07/jogurt-grecki.jpg)
ŚMIETANA JOGURTOWA
Produkt uzyskiwany ze śmietanki poddanej pasteryzacji i ukwaszeniu. naturalny, bez składników dodatkowych. Gęsta o wyśmienitym smaku i aromacie wiejskiej śmietany.
![smietana jogurtowa](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2018/07/smietana-jogurtowa.jpg)
TWARÓG PÓŁTŁUSTY I TŁUSTY KRAJANKA
Produkt uzyskiwany z mleka pasteryzowanego, ukwaszonego kulturami bakterii mlekowych. W zależności od % tłuszczu oferujemy tłusty, półtłusty oraz chudy. Bogate źródło wapnia, białka i aminokwasów.
![Twaróg z Bychawy tłusty i półtłusty1](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2017/12/Twaróg-z-Bychawy-tłusty-i-półtłusty1-400x225.jpg)
TWARÓG PÓŁTŁUSTY 250 g
Produkt uzyskiwany z mleka pasteryzowanego, ukwaszonego kulturami bakterii mlekowych. Doskonały do kanapek, deserów i ciast.
![twarog-kostka-stolowa-2](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2018/07/twarog-kostka-stolowa-2.jpg)
MASŁO 250 g
Najszlachetniejszy produkt spośród wszystkich tłuszczów jadalnych, uzyskiwany z lekko ukwaszonej śmietanki z dodatkiem zakwasu, który nadaje smak i aromat. Najbogatsze źródło łatwo przyswajalnych tłuszczów, witamin A, D, E, K, soli mineralnych i lecytyny.
![masło kostka 1](http://osmbychawa.pl/wp-content/uploads/2018/07/masło-kostka-1.jpg)