LUBLANKA,
z miłości do mleka
Nowa jakość na Polskim rynku w produktach nabiałowych.
Głównym założeniem marki Lublanka jest promocja Lubelskich smaków, opartych na wiedzy i tradycji Spółdzielni Mleczarskiej Bychawa.
Lublanka pod parasolem marki OSM Bychawa wprowadzi asortyment nabiałowy w Polskich sieciach, promując zdrowy styl życia i tak zwany „slow life” – w odniesieniu do rodziny i wspólnie spędzonego czasu przy śniadaniu.
Celem nadrzędnym marki Lublanka jest budowanie nowej jakości, przy wykorzystaniu tradycji i regionalnego smaku.
- LUBLANKA to Polska tradycja, wiedza i jakość oferowanych produktów.
- LUBLANKA to marka która niesie ze sobą przekaz i misję Lubelszczyzny „żyj ze smakiem”.
- LUBLANKA oferuje produkty naturalne, ekologiczne, w myśl zdrowego stylu życia.
- LUBLANKA zakłada ekspansję produktów nabiałowych na rynku Polskim jak i również zagranicznym.
- LUBLANKA to marka, która rozumie rynek, słucha potrzeb i tworzy produkty z sercem.
- LUBLANKA to styl życia.
LUBLANKA jako marka regionalna i Polska wspiera lokalne przedsięwzięcia, kulturę, sztukę a także i biznes.
Osełka Bychawska
Lublanka Osełka Bychawska jest produkowana tradycyjne bez konserwantów i dodatków. Formowana i pakowana jest ręcznie przez co zachowuje swój wyrazisty smak i aromat. Stworzona specjalnie dla wymagających klientów, doceniających naturalność, tradycję i najwyższą jakość produktu.
LUBLANKA TWARÓG TŁUSTY KLINEK TRADYCYJNY ZIOŁOWY
Najwyższa jakość naturalnych, pełnotłustych serów w połączeniu z aromatem ziołowego ogrodu powoduje niepowtarzalny smak Ser ziołowy z Bychawy to naturalne źródło wapnia i białka.
LUBLANKA TWARÓG PÓŁTŁUSTY KLINEK TRADYCYJNY
Naturalny bez substancji konserwujących nie przetwarzany mechanicznie. Sprawia to, że ser ma niepowtarzalny, bogaty smak. To prawdziwa Lubelska natura.
LUBLANKA TWARÓG PÓŁTŁUSTY KLINEK TRADYCYJNY
Klinek Tradycyjny Tłusty, naturalny bez substancji konserwujących, ser pełnotłusty. Jego produkcja odbywa się na bazie wyselekcjonowanego mleka o odpowiednich parametrach. Ser formowany ręcznie.
KEFIR
Mleko 2% poddane procesowi ukwaszania bakteriami kefirowymi. Smak lekko kwaśny, aromatyczny, orzeźwiający.
MAŚLANKA NATURALNA
Naturalny produkt o niskiej zawartości tłuszczu, uzyskiwany w procesie produkcji masła. Źródło łatwo przyswajalnych białek i wapnia.
JOGURT TYPU GRECKIEGO
Jogurt o konsystencji gęstej,posiada doskonały lekko kwaskowy orzeźwiający smak.Nadaje się do bezpośredniego spożycia i jako dodatek do sałatek, sosów i ciast.
ŚMIETANA JOGURTOWA
Produkt uzyskiwany ze śmietanki poddanej pasteryzacji i ukwaszeniu. naturalny, bez składników dodatkowych. Gęsta o wyśmienitym smaku i aromacie wiejskiej śmietany.
TWARÓG PÓŁTŁUSTY I TŁUSTY KRAJANKA
Produkt uzyskiwany z mleka pasteryzowanego, ukwaszonego kulturami bakterii mlekowych. W zależności od % tłuszczu oferujemy tłusty, półtłusty oraz chudy. Bogate źródło wapnia, białka i aminokwasów.
TWARÓG PÓŁTŁUSTY 250 g
Produkt uzyskiwany z mleka pasteryzowanego, ukwaszonego kulturami bakterii mlekowych. Doskonały do kanapek, deserów i ciast.
MASŁO 200 g
Najszlachetniejszy produkt spośród wszystkich tłuszczów jadalnych, uzyskiwany z lekko ukwaszonej śmietanki z dodatkiem zakwasu, który nadaje smak i aromat. Najbogatsze źródło łatwo przyswajalnych tłuszczów, witamin A, D, E, K, soli mineralnych i lecytyny.
Osełka Bychawska
Lublanka Osełka Bychawska jest produkowana tradycyjne bez konserwantów i dodatków. Formowana i pakowana jest ręcznie przez co zachowuje swój wyrazisty smak i aromat. Stworzona specjalnie dla wymagających klientów, doceniających naturalność, tradycję i najwyższą jakość produktu.
LUBLANKA TWARÓG TŁUSTY KLINEK TRADYCYJNY ZIOŁOWY
Najwyższa jakość naturalnych, pełnotłustych serów w połączeniu z aromatem ziołowego ogrodu powoduje niepowtarzalny smak Ser ziołowy z Bychawy to naturalne źródło wapnia i białka.
LUBLANKA TWARÓG PÓŁTŁUSTY KLINEK TRADYCYJNY
Naturalny bez substancji konserwujących nie przetwarzany mechanicznie. Sprawia to, że ser ma niepowtarzalny, bogaty smak. To prawdziwa Lubelska natura.
LUBLANKA TWARÓG PÓŁTŁUSTY KLINEK TRADYCYJNY
Klinek Tradycyjny Tłusty, naturalny bez substancji konserwujących, ser pełnotłusty. Jego produkcja odbywa się na bazie wyselekcjonowanego mleka o odpowiednich parametrach. Ser formowany ręcznie.
KEFIR
Mleko 2% poddane procesowi ukwaszania bakteriami kefirowymi. Smak lekko kwaśny, aromatyczny, orzeźwiający.
MAŚLANKA NATURALNA
Naturalny produkt o niskiej zawartości tłuszczu, uzyskiwany w procesie produkcji masła. Źródło łatwo przyswajalnych białek i wapnia.
JOGURT TYPU GRECKIEGO
ŚMIETANA JOGURTOWA
Produkt uzyskiwany ze śmietanki poddanej pasteryzacji i ukwaszeniu. naturalny, bez składników dodatkowych. Gęsta o wyśmienitym smaku i aromacie wiejskiej śmietany.
TWARÓG PÓŁTŁUSTY I TŁUSTY KRAJANKA
Produkt uzyskiwany z mleka pasteryzowanego, ukwaszonego kulturami bakterii mlekowych. W zależności od % tłuszczu oferujemy tłusty, półtłusty oraz chudy. Bogate źródło wapnia, białka i aminokwasów.
TWARÓG PÓŁTŁUSTY 250 g
Produkt uzyskiwany z mleka pasteryzowanego, ukwaszonego kulturami bakterii mlekowych. Doskonały do kanapek, deserów i ciast.
MASŁO 250 g
Najszlachetniejszy produkt spośród wszystkich tłuszczów jadalnych, uzyskiwany z lekko ukwaszonej śmietanki z dodatkiem zakwasu, który nadaje smak i aromat. Najbogatsze źródło łatwo przyswajalnych tłuszczów, witamin A, D, E, K, soli mineralnych i lecytyny.